ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО


Честит Световен ден на здравето, колеги!

На 7 април е Световният ден на здравето На този ден през 1948 г в в Женева е учредена Световната здравна организация (СЗО). България членува в СЗО от нейното основаване и участва активно в програмите за подобряване на здравните услуги у нас. 

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. 

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Тази година то е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините”.

Фармацевтите като най-достъпните медицински специалисти в България имат основна роля в осигуряването на качествен живот на хората. Изправени сме пред редица проблеми в сферата на лекарствоснабдяването, които могат да бъдат решени само чрез активен диалог между всички отговорни фактори и заинтересовани страни, в който водеща роля безспорно имат фармацевтите.

Колеги, бъдете все така отговорни, действайте професионално и продължавайте да надграждате знанията и уменията си, за да сте все така полезни за хората!

Пожелаваме ЗДРАВЕ на всеки!

 


Сподели

Публикувана на 2023-04-20 15:16:19 | Прочетена: 544 пъти