Поздравителен адрес по случай новата академична година


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СКЪПИ ПЪРВОКУРСНИЦИ,

В навечерието на откриването на 2022/2023 академична учебна година от името на Българския фармацевтичен съюз и лично от мое име Ви поздравявам за новото начало.

Само до преди две години говорехме за развитието на технологиите, които ни донесоха нови начини на общуване, не подозирайки колко бурно и още по-бързо светът ни ще се промени. Появата на Covid-19 предначерта технологичната точка на кипене в общуването. Ние бяхме принудени да се виждаме, да учим, да работим само онлайн. И когато овладяхме пандемията, животът отново ни постави пред нови изпитания – енергийната криза и войната в Украйна.

За днешните първокурсници, които сякаш са родени в мрежата технологиите и онлайн общуването, е най-естественото нещо. А ние, техните преподаватели, както и преди столетия сме призвани да даваме знания на търсещите. И това е най-естественото от незапомнени времена - учителите да учат учениците си.

Висшето образование не губи и не печели заради новите начини на общуване, а използва всяка възможност да подкрепи познанието, да насърчи младостта, която да задмине своите учители. Българското образование има нужда и от новите технологии, и от новите предизвикателства, но най-вече има нужда от младите хора, от студентите.

Пожелавам на Вашите възпитаници да усвояват науката успешно, да имат стремежи, да постигат отлични резултати.

Вярвам, че младите бъдещи фармацевти ще са нашите достойни наследници във високохуманната ни професия.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!

Управителен съвет на БФС

 


Сподели

Публикувана на 2022-09-12 12:39:23 | Прочетена: 115 пъти