България има нов Министър на здравеопазването, а БФС има Председател на УС


Колеги,

Вчера Народното събрание избра проф. Асена Сербезова за Министър на здравеопазването. За професионалното съсловие на магистър-фармацевтите е чест и истинска радост да приветства досегашния си председател като министър на една от най-важните и ключови институции у нас. Здравето на нацията не е разменна монета, а висша ценност, която в нейно лице вече има истински застъпник.

Пожелаваме й в битките и несгодите, както досега да се ръководите от своята съвест, винаги за благото на пациентите и в името на просперитета на държавата!

Съгласно чл.28, ал.9, т.1 от Устава на Български фармацевтичен съюз проф. Сербезова прекрати изпълнението на длъжността председател на Управителния съвет на БФС.

Преди това съгласно чл.15, ал.4, т.1 от Устава на основание невъзможността й да упражнява правомощия като председател на УС на БФС поради подаване на оставка за заемане на длъжност министър на здравеопазването, определи длъжността председател на УС на БФС да се изпълнява по заместване от заместник – председателя на УС на БФС маг.-фарм. Велина Христова Григорова УИН: 2210000275, до избор на нов председател на УС на БФС от Конгрес на БФС по реда на чл.8, т.3 от Закон за съсловната организация на магистър - фармацевтите.

Пожелавам успех на новия председател на УС на БФС!

 

 

С уважение:

маг.-фарм. Димитър Маринов

Главен секретар на БФС

 

 


Сподели

Публикувана на 2022-01-07 11:28:00 | Прочетена: 833 пъти