Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


БНР: маг.-фарм. Ростислав Курдов: Фармацевтите показаха и в ситуацията на кризата с COVID 19 висок професионализъм и отговорност към здравето на хората


Ростислав Курдов заяви, че в ситуацията на криза, породена от COVID 19, фармацевтите са показали висок професионализъм и отговорност към здравето на хората. Според него фармацевтичната мрежа е реагирала адекватно през последните месеци на натиска от страна на пациентите за презапасяване с определени медикаменти и подчерта, че лекарства се отпускат само по лекарско предписание.

В Деня на фармацевта, 24 юни-Еньовден, Ростислав Курдов коментира и проблема с неравномерното разпределение на аптечната мрежа в област Стара Загора. В по-големите населени места на областта броят на аптеките е по-голям, но хората в много от малките населени места остават с ограничен достъп до фармацевтичната услуга. Този проблем, според Курдов, е решим единствено със съдействието на  местната и държавна власт. Денонощните аптеки в областта са достатъчни като брой, единствено в общините Чирпан и Раднево тази услуга не се предлага, защото не е рентабилна.

Курдов коментира и тенденцията на повишено търсене през последните години на лекарствени продукти на билкова основа. Лично мен тази тенденция ме радва, защото натуралните продукти са доказали своята ефективност при лечението на редица заболявания, подчерта Курдов.

Целият материал можете да чуете ТУК.


Сподели

Публикувана на 2020-07-20 06:20:39 | Прочетена: 1105 пъти